skip to Main Content

Duurzaam Pendelen: De Voordelen van Elektrische Fat Bikes

Duurzaam Pendelen: De Voordelen Van Elektrische Fat Bikes

Tegenwoordig wordt duurzaamheid steeds belangrijker. Dit uit zich op heel veel verschillende manieren. Bijvoorbeeld door het kopen van duurzame kleding, het letten op wat je eet en door producten te kopen van duurzame materialen. Maar ook het vervoer wordt steeds duurzamer. Zo zijn elektrische voertuigen de afgelopen jaren flink in populariteit gestegen, waaronder elektrische fatbikes. Door de combinatie van de elektrische aandrijving en de brede banden, bieden ze een duurzaam alternatief voor dagelijks gebruik en woon-werkverkeer. In deze blog leggen we hier meer over uit en hebben we de voordelen van elektrische fatbikes op een rijtje gezet. 

Elektrische aandrijving

Zoals hierboven al kort vermeld, is een van de grootste voordelen van een elektrische fatbike de elektrische aandrijving, oftewel de trapondersteuning. Hierdoor is het mogelijk om een lange afstand af te leggen in een korte tijd, een elektrische fatbike kan namelijk een snelheid tot wel 25 kilometer per uur bereiken! Je kan de trapondersteuning zo hoog of laag instellen als dat je zelf wilt, om zo zelf te bepalen hoe zwaar je het voor jezelf wilt maken. 

Milieuvriendelijke commuten

Door de bovengenoemde elektrische aandrijving, verminderen elektrische fatbikes de afhankelijkheid van traditionele vervoermiddelen die vaak op fossiele brandstoffen werken. Zo ook voor het commuten. Door te kiezen voor een elektrische fatbike, verminderen pendelaars hun ecologische voetafdruk en dragen ze bij aan minder uitstoot van broeikasgassen en een schonere lucht. Vooral wanneer het werk niet op een grote afstand ligt is het dus zeker de moeite waard om een elektrische fatbike te nemen!

Gezonde levensstijl

Door de elektrische trapondersteuning wordt pendelen per fiets een stuk toegankelijker voor een breder publiek. Dit maakt het mogelijk voor werknemers van alle leeftijden om profijt te nemen van de gezondheidsvoordelen die gepaard gaan met het gebruiken van een elektrische fiets. Zo zorgt het ervoor dat je je dag goed begint met wat lichaamsbeweging, zonder dat je je zorgen hoeft te maken dat je vermoeid en bezweet aankomt op het werk. Doordat je al beweegt wanneer je naar en van je werk gaat, kan je er zelfs voor kiezen om de sportles in de avond af en toe over te slaan.

Flexibiliteit en tijdbesparend

Als laatste bieden elektrische fatbikes flexibiliteit en kunnen ze er zelfs voor zorgen dat je tijd bespaard. Zo zul je met een elektrische fatbike nooit in de file hoeven te staan en hoef je dus niet steeds te zoeken naar alternatieve routes. Daarnaast kan je met de fiets binnenwegen nemen waardoor de route vaak ook nog eens korter is.  Dit zorgt ervoor dat je op een stressvrije manier op je werk aan kan komen. 

Mocht je nou interesse hebben gekregen in het aanschaffen van een elektrische fatbike voor je woon-werk verkeer maar er nog geen hebben? Kijk dan eens naar het ruime aanbod aan elektrische fatbikes van Matrabike. Hier hebben ze vouwfietsen tot fongers, waardoor er gegarandeerd een fiets bij zit die past bij jouw behoeftes!

×Close search
Search