skip to Main Content

Energiebesparing door de installatie van zonnepanelen

Energiebesparing Door De Installatie Van Zonnepanelen

Klimaatverandering en duurzaamheid zijn termen die steeds meer onder de aandacht komen. Het gaat immers niet goed met het milieu en er moeten ingrijpende veranderingen plaatsvinden om het tij te keren. In toenemende mate besteden Nederlanders dan ook aandacht aan en groene levensstijl door onder andere vintage te gaan shoppen of zelf kleding tweedehands te verkopen, minder vlees te gaan eten of vaker de fiets naar het werk te pakken. Ook is het mogelijk om niet meer op vliegvakantie te gaan of deel te nemen aan een carpool. Wie echter een stap verder wil gaan, zal zich moeten verdiepen in de mogelijkheden om je woning te verduurzamen. Zo kan je investeren in een hogere isolatiegraad, spaarlampen of juist zonnepanelen. Op deze laatste optie zullen we dieper ingaan, zodat jij precies weet wat de PV-sector voor de verduurzaming van jouw woning kan betekenen!

Hoeveel en welke zonnepanelen laten installeren?

Zonnepanelen worden gemaakt in vele soorten en maten, al zijn poly- en monokristallijne zonnepanelen by far het meest bekend. Polykristallijne zonnepanelen verliezen echter aan populariteit, terwijl monokristallijne zonnepanelen een steeds aantrekkelijkere prijs-kwaliteitverhouding aannemen. Om die reden kiezen meer en meer mensen voor de installatie van monokristallijne zonnepanelen. Wves zal echter altijd met je meedenken in de mogelijkheden om een doordachte keuze op dit vlak te maken.

Schaduwwerking als probleem met optimizers als oplossing

De PV-engineers zullen vervolgens aan de slag gaan met het bevestigen van de zonnepanelen, al verschilt de hoeveelheid per woning. Het ene dak is namelijk geschikter voor zonnepanelen dan anderen door zaken zoals schaduwwerking. Wanneer dit het geval is, kan ervoor gekozen worden om optimizers te laten installeren. Deze optimizers zullen ervoor zorgen dat de prestaties van de andere zonnepanelen niet zullen afnemen, doordat één zonnepaneel in prestaties benadeeld wordt door schaduw. Meer weten? Neem dan een kijkje op de website van Wves!

×Close search
Search