skip to Main Content

Verduurzaam je woning met zonnepanelen!

Zonnepanelen worden tegenwoordig steeds populairder en dat is niet zonder reden! Zonnepanelen hebben namelijk verschillende voordelen. Ben je benieuwd naar meer voordelen van zonnepanelen? Lees dan vooral verder!

Goed voor het milieu

Het grootste voordeel van de aanschaf van zonnepanelen is natuurlijk dat ze een duurzaam alternatief zijn op de grijze stroom die wordt gewonnen uit fossiele bronnen en erg schadelijk is voor het milieu. Bij het opwekken van zonne-energie komen daarentegen geen gassen vrij die schadelijk zijn voor het milieu. Door zonnepanelen aan te schaffen draag je dus op je eigen manier een steentje bij aan een betere wereld.

Lagere energierekening

Het is algemeen bekend dat het aanschaffen van zonnepanelen niet bepaald goedkoop is. Daar staat echter wel tegenover dat de zonnepanelen stroom opwekken en jij dus bijna geen stroom van het energienet hoeft af te nemen. Hierdoor is je energierekening aan het eind van de maand minimaal. Afhankelijk van het aantal zonuren en het rendement kun je zonnepanelen zo dus al binnen 10 jaar terug hebben verdient. Daarna geniet je in principe van gratis stroom. Ten slotte ben je ook niet zo afhankelijk van de constant schommelende energieprijzen die energieleveranciers hanteren. 

Je huis wordt meer waard

Ten slotte kun je je woning een enorme boost geven door het te voorzien van zonnepanelen. Ten eerste kun je je woning voor een hogere prijs verkopen, gemiddeld voor zo’n 5000 euro meer! Gemiddeld is de installatie zelf ongeveer even duur, dus dat haal je dubbel en dwars uit. Ook krijgt je huis een gunstiger energielabel door zonnepanelen. Elke woning moet tegenwoordig voorzien zijn van zo’n energielabel. Hoe gunstiger het energielabel, hoe aantrekkelijker de woning is op de huizenmarkt. Potentiële kopers weten dan namelijk dat ze een lagere energierekening zullen hebben.

×Close search
Search