skip to Main Content

Verpakkingszakken kiezen

Verpakkingszakken Kiezen

Of je nu op de markt staat, een webshop runt of een fysieke winkel hebt, je zult vast en zeker bekend zijn in de wereld van de verpakkingszakken. Deze verzamelnaam omvat veel. Je kunt bij een verpakkingszak denken aan een grote plastic zak waarin bedlinnen gepresenteerd wordt, een stoffen cadeauzakje of een blokbodemzak om etenswaren in te verpakken. Ben je beginnend ondernemer? Dan kan het aanbod aan verpakkingszakken best een beetje overweldigend zijn. Hieronder een aantal opties uitgelicht, om het kiezen makkelijker te maken.

Plastic zakken
Plastic zakjes zijn verkrijgbaar in allerlei verschillende maten. Zo zijn er speciale zakken van kraakheldere kwaliteit met een inleg van karton, voor bijvoorbeeld de presentatie van overhemden. Plastic zakken zijn vaak transparant waardoor jouw producten goed uitkomen. Een klant weet meteen wat er in de verpakking zit. Je ziet vaak papierwaren, kaarten, noten, snoepgoed, sieraden en accessoires in dit type verpakking aangeboden worden. Plastic zakjes zijn verkrijgbaar met handige plakstrips of (her)sluitstrips. Daarnaast kun je kiezen voor een plat zakje, een blokbodemzakje of een zak met zijvouw. Wil je jouw producten hangend presenteren, vergeet dan de plakhaakjes niet.

Blokbodemzakken
Het grote voordeel van een blokbodemzak is de stevigheid die de vierkante bodem aan de verpakking geeft. Gecombineerd met de zijvouwen is deze verpakking perfect voor het verticaal presenteren van producten. Blokbodemzakjes blijven altijd mooi overeind staan. Deze zakken worden veel gebruikt voor het verpakken van etenswaren en bijvoorbeeld koffiebonen. Je kunt kiezen uit tal van transparante plastic zakjes. Daarnaast zijn er ook blokbodemzakken van papier. Zijn de waren die je wilt verkopen relatief zwaar? Denk dan eens aan een kruisbodemzak. Deze verpakking is nog net wat steviger.

Cadeauzakjes
Bij cadeauzakjes hoef je niet alleen aan het verpakken van geschenkjes te denken. Ook bijvoorbeeld sieraden en accessoires worden vaak in kleine cadeauzakjes verpakt. Deze verpakkingsvorm kan jouw product iets luxueus geven. Kies bijvoorbeeld voor een zakje van mooi organza of suède. Past dit niet bij jouw productaanbod? Er zijn ook cadeauzakken verkrijgbaar van katoen, jute, papier, plastic, folie of in lederlook. Afhankelijk van het gekozen materiaal zijn de geschenkzakjes verder vaak in allerlei kleuren verkrijgbaar.

Persoonlijke toevoeging
Heb je eenmaal de juiste verpakkingszakken gevonden? Dan kun je deze verder personaliseren. Zo is het voor veel verpakkingszakken mogelijk deze te laten bedrukken. Is je budget wat kleiner, denk dan bijvoorbeeld aan een stickertje met je logo, bedrijfsnaam of een korte boodschap. Op die manier maak je de verpakking van jouw productaanbod uniek, herkenbaar en nog mooier.  

×Close search
Search