skip to Main Content

Vogels onder zonnepanelen? Kies dan voor birdblocker!

Vogels Onder Zonnepanelen? Kies Dan Voor Birdblocker!

Duurzaamheid staat steeds hoger in het vaandel van een toenemend aantal Nederlanders. Zo verdiepen meer en meer mensen zich in het kopen en verkopen van tweedehands kleding, worden huizen met gerecyclede materialen gebouwd en wordt er gelet op het kopen van niet-plastic verpakkingen en het meenemen van een eigen koffiebeker. Een andere effectieve manier om je woning te vergroenen is door zonne-energie op te wekken door middel van zonnepanelen. 

Hoewel er in toenemende mate geïnvesteerd wordt in zonnepanelen, blijken vooral vogels op deze technologische ontwikkeling af te komen. Nu hoor ik je denken: vogels? Het is echt waar; vogels nestelen maar al te graag op de zonnepanelen. Dit komt, doordat het een droge en beschutte plek vormt en daarmee schijnbaar de ideale plek is voor de dieren. Desondanks kan de combinatie van vogels en zonnepanelen tot gevaarlijke situaties leiden. Birdblocker is daarom dé oplossing.

Vogelwering voor je zonnepanelen

Waarom zijn vogels onder zonnepanelen nu precies gevaarlijk voor jouw zonnepanelen? De voornaamste gevaren zitten hem in het nestmateriaal, dat brandbaar is, het folie van de zonnepanelen kan beschadigen en de bekabeling kunnen aantasten. Birdblocker, ook wel zonnepanelen vogelwering genoemd, is daarom een manier om dit te voorkomen. De vogelwering is een strip van kunststof, die het de dieren moeilijk maakt om onder de zonnepanelen te komen. Ook kunnen de vogels de strip lastig zelf verwijderen, waardoor het de ideale oplossing is om de vogels te beschermen tegen de gevaren van de combinatie vogels-zonnepanelen.

Garantie van de zonnepanelen

Maak jij je zorgen dat de garantie van je zonnepanelen komt te vervallen door de installatie van Birdblocker? Dat is nergens voor nodig! Door het ontwerp hoef je de strip niet te boren of te schroeven, waardoor de panelen niet beschadigd raken. Bovendien verleng je de levensduur van je panelen zelfs, doordat vogels je panelen niet aantasten.

×Close search
Search